Blog

Avantajele balcoanelor si logi din  PVC

   Indiferent ca vorbim despre apartamentele nou construite sau cele ceausiste, balconul este vazut de catre majoritatea oamenilor ca o extensie a apartamentului, avand doua utilitati: depozitarea lucrurilor si a obiectelor pe care nu le mai folosim (sau le folosim rar), a conservelor si muraturilor pentru iarna precum si uscarea rufelor.

   Ei bine, aceasta extensie a apartamentului poate deveni parte din spatiul locuibil al casei tale. In functie de suprafata balconului si de camera din apartament cu care acesta se invecineaza (bucatarie, dormitor sau living), balconul poate fi transformat in bar sau poate deveni totuna cu dormitorul.

   Totusi, daca te decizi sa faci astfel de transformari legal, trebuie sa ai in vedere ca iti trebuie un proiect si aprobare de la primarie pentru a demola, partial sau total, peretele despartitor dintre balcon si camera. In cazul in care peretele este unul de rezistenta, demolarea acestuia nu-ti va fi aprobata.

   Includerea balconului in spatiul locuibil mai necesita o serie de cheltuieli. In primul rand, termoizolarea. Parapetul balconului, de obicei confectionat din sticla, ar trebui zidit (cu caramida clasica sau BCA), placat cu polistiren expandat (pe interior sau exterior) si tencuit. Restul fatadei va fi imbracata cu tamplarie din PVC si geam termoizolant. In al doilea rand, peretii interiori ai balconului vor trebui zugraviti in ton cu culoarea camerei. De obicei, podeaua balconului este din ciment. Va fi necesara pardosirea, cu gresie sau parchet, dupa caz. Si nu in ultimul rand, caloriferul din noua camera va trebui inlocuit cu unul mai mare, sau montat un calorifer suplimentar, pentru a putea fi incalzita noua suprafata, mai mare.

   Reducerea suprafetei de depozitare a obiectelor, actele, timpul pierdut si cheltuielile efectuate cu amenajarea balconului reprezinta dezavantajele unei astfel de operatiuni.Este bun pentru că un balcon sau o logie cu geamuri arată estetic și modern, aduce bucurie atât proprietarilor, cât și societății. Este un lucru necesar, deoarece adaugă la suprafața totală a apartamentului metri pătrați suplimentari de spațiu confortabil, locativ, în care fiecare metru cub de spațiu interior al balconului sau logiei cu geamuri se supune doar soluției voastre gândite individual!


Impartasiti cu prietenii

25